Danone România a lansat un nectar de fructe cu antioxidanţi

Danone România, parte a grupului francez Danone, a intrat pe piaţa băuturilor răcoritoare necarbonatate proaspete, prin lansarea unui nectar de fructe cu antioxidanţi, produs dezvoltat în România, care ar putea fi destinat şi pieţelor externe.

60 afișări
Imaginea articolului Danone România a lansat un nectar de fructe cu antioxidanţi

Jacques Ponty, directorul general al companiei Danone (Imagine: Mediafax Foto)

Nectarul lansat de Danone face parte din categoria "functional drinks" (produse cu beneficii pentru sănătate) şi este produs la fabrica Danone din Bucureşti, a anunţat producătorul de lactate, miercuri, într-o conferinţă de presă.

"Este un produs la care lucrăm de doi ani şi jumătate, iar brandul a fost dezvoltat integral în România şi există doar aici. Dacă toate lucrurile vor merge bine (...), el va fi preluat de ţările învecinate şi chiar la nivel european", a declarat Anca Stroe, senior brand manager Danone România.

Compania nu a dezvăluit valoarea investiţiei necesare pentru dezvoltarea, producţia şi promovarea produsului şi nici capacitatea de producţie actuală.

Totodată, Danone a arătat că nu ţinteşte o anumită cotă de piaţă, întrucât segmentul băuturilor răcoritoare cu beneficii pentru sănătate este nou în România.

"Nu ţintim o anumită cotă de piaţă, pentru că nu ştim exact dimensiunea acestei pieţe şi cum se va dezvolta ea. O putem privi în comparaţie cu piaţa laptelui proaspăt, ca şi alternativă de consum la micul dejun", au afirmat reprezentanţii Danone.

Directorul general al Danone România, Jaques Ponty, a arătat că şi piaţa sucurilor de fructe în general este de dimensiuni reduse în România.

"Aveţi impresia că este o piaţă mare pentru că sunt multe magazine, cu multe produse, dar dacă ne uităm la consumul pe cap de locuitor, acesta este scăzut în România la majoritatea categoriilor de produse alimentare. Ne aflăm pe o piaţă în dezvoltare", a spus Ponty.

Danone a mai lansat, miercuri, un nou produs din gama Activia, care va contribui la o creştere cu 20-25% a vânzărilor acestui brand.

Danone comercializează în România în special produse realizate la fabrica din Bucureşti, dar face şi importuri, nivelul acestora fluctuând în funcţie de lansările de noi produse la nivelul grupului, dar se menţine totuşi redus.

De asemenea, de la fabrica din Bucureşti sunt realizate exporturi care reprezintă circa 5% din activitatea firmei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici