Data la care aplicaţia programului Start-Up Nation 2018 se deschide

Deschiderea aplicaţiei Start-Up Nation 2018 are loc joi 27 decembrie, la ora 10.00, după ce procedura de implementare a ediţiei 2018 a programului p a fost publicată în Monitorul Oficial.

853 afișări
Imaginea articolului Data la care aplicaţia programului Start-Up Nation 2018 se deschide

Data la care aplicaţia programului Start-Up Nation 2018 se deschide

Aplicaţia va rămâne deschisă timp de 30 de zile lucrătoare. Alocaţia financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului, conform Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat..

Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Schema de minimis are ca obiective principale stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, cu prioritate în zonele geografice mai puţin dezvoltate economic, în care densitatea IMM-urilor este redusă comparativ cu media europeană, crearea de noi locuri de muncă şi inserţia pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate, şomerilor şi absolvenţilor.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a anunţat că, pentru plăţile efectuate în valută, conversia se face la cursul de schimb al Băncii Naţionale a României, valabil pentru ziua publicării Ordinului de aprobare a schemei de ajutor de minimis în Monitorul Oficial al României.

Procedura de implementare a programului Start-Up Nation poate fi studiată accesând link-ul: start-up-nation-2018 www.aippimm.ro/categorie/programe/programul-start-up-nation-2018

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici