Datoria Greciei creşte din nou, după ştergerea a 100 miliarde euro, şi trece de 300 miliarde euro

Datoria statului elen a urcat cu 23 de miliarde de euro în trimestrul al doilea, de la 280,3 miliarde de euro la sfârşitul primului trimestru la 303,5 miliarde de euro, a anunţat, vineri, Ministerul de Finanţe de la Atena.

735 afișări
Imaginea articolului Datoria Greciei creşte din nou, după ştergerea a 100 miliarde euro, şi trece de 300 miliarde euro

Datoria Greciei creşte din nou, după ştergerea a 100 miliarde euro, şi trece de 300 miliarde euro (Imagine: Shutterstock)

Creditorii privaţi ai Greciei au luat parte în martie la cea mai mare restructurare a unei datorii de stat, fiind nevoiţi să accepte ştergerea a circa 100 de miliarde de euro din datoria statului elen.

Potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe, datoria Greciei a atins un maxim record în decembrie, de 367,9 miliarde de euro. La începutul anului 2010, datoria statului era de la 310,4 miliarde de euro.

Grecia se confruntă cu o criză financiară severă de la sfârşitul anului 2009 şi este dependentă de ajutorul financiar de la statele zonei euro şi FMI. În schimbul a două pachete financiare, însumând 240 de miliarde de euro, statul elen s-a angajat să adopte măsuri dure de austeritate, pentru a aduce datoria la un nivel sustenabil şi pentru a permite ţării să se împrumute din nou de pe piaţa financiară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici