Datoria naţională a SUA a ajuns la 31,4 trilioane de dolari

SUA şi-au atins oficial plafonul datoriei de 31,4 trilioane de dolari pe 19 ianuarie. Pentru că nu poate depăşi blocajul politic din Congres, Trezoreria va lua „măsuri extraordinare” pentru a se asigura că guvernul îşi poate plăti facturile.

1104 afișări
Imaginea articolului Datoria naţională a SUA a ajuns la 31,4 trilioane de dolari

Măsurile de urgenţă urmează să expire pe 5 iunie, potrivit secretarului de Trezorerie Janet Yellen, declanşând temeri  pentru americani.

În 2011, Congresul a aprobat o prelungire a plafonului datoriei cu doar câteva ore înainte ca Trezoreria să intre în "default".

Acest apel apropiat a determinat agenţia de rating Standard & Poor's să scoată SUA de apreciatul său rating AAA (excepţional), eliminându-le de pe lista ţărilor cu cel mai scăzut risc. 

Investitorii nerăbdători au reacţionat rapid şi piaţa de valori s-a înfundat, iar indicele S&P 500 a avut nevoie de aproape şase luni pentru a-şi reveni.

Ce se întâmplă astăzi este asemănător, transmite Yahoo News care transmite că SUA trebuie să se pregătească pentru un meci lung de  lupte politice şi „măsuri drastice” în lunile următoare. 

„Păstraţi-vă banii”, a fost avertismentul emis de Jeff Bezos, fostul şef de la Amazon, care a fost cel mai bogat om de pe planetă.

El le transmite americanilor că ar trebui să se gândească de două ori înainte de cumpărarea unei „maşini noi, frigider sau orice altceva”: dacă sunteţi o persoană care se gândeşte să cumpere un televizor cu ecran mare, poate doriţi să aşteptaţi, să vă păstraţi banii şi să vedeţi ce se întâmplă”. 

Într-un interviu acordat CNN, Bezos spune că economia „nu arată deloc bine acum”, că „lucrurile încetinesc" şi îndeamnă consumatorii americani să fie precauţi la cheltuieli când sunt disponibilizări în mai multe sectoare ale economiei.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici