De ce petrolul se ieftineşte iar benzina rămâne tot scumpă

Ieftinirea benzinei şi a motorinei este posibilă în actualul context de piaţă, dar nu şi sigură, spun oficialii companiilor petroliere locale chestionaţi de incont.ro. Ei explică însă că deşi preţul petrolului a scăzut pe bursele internaţionale, acesta nu este un factor suficient de puternic ca să coboare singur preţurile carburanţilor la pompele din România. De ce?

33 afișări
Imaginea articolului De ce petrolul se ieftineşte iar benzina rămâne tot scumpă

De ce petrolul se ieftineşte iar benzina rămâne tot scumpă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În primul rând, pentru că benzina şi motorina sunt legate direct ca şi preţuri de cotaţiile produselor petroliere şi nu de cele ale petrolului.

"Să vedem cum evoluează benzina şi motorina pe pieţele internaţionale şi o să scădem preţurile dacă este cazul", spune unul dintre petroliştii întrebaţi.

Între timp, în benzinării, românii scot din buzunar cei mai mulţi bani, istoric vorbind, ca să-şi facă plinul dorit. Acest lucru fiind valabil pentru cei care îşi mai permit să facă un plin.

Citeşte mai multe despre motivele pentru care benzina nu se ieftineşte pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici