De ce vor bancherii deblocarea creditului ipotecar

"Vocalismul bancherilor are un alt substrat", susţine Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din BNR despre cererile bancherilor de a reevalua regulamentul de creditare pentru persoane fizice.

24 afișări
Imaginea articolului De ce vor bancherii deblocarea creditului ipotecar

De ce vor bancherii deblocarea creditului ipotecar

Grija lor, spune Cinteză, citat de BUSINESS Magazin, este că au creditat dezvoltatori imobiliari care în momentul de faţă nu au asigurată vânzarea. Sunt constructori pe care bancherii i-au creditat cu largheţe atunci când locuinţele se vindeau ca pâinea caldă, dar care acum nu mai pot să vândă. Din moment ce au credite de recuperat de la aceşti dezvoltatori, bancherii au tot interesul să poată continua la turaţie maximă creditarea imobiliară a persoanelor fizice, ceea ce ar asigura vânzarea apartamentelor rămase pe stoc. Lipsa finanţării pe termen lung este motivul real pe seama căruia directorul din BNR pune faptul că bancherii au strâns la maxim baierele creditului.

O discuţie privitoare la noile norme este posibilă cel mai devreme în luna ianuarie, au declarat săptămâna trecută oficialii BNR.

Citiţi mai multe despre poziţia BNR faţă de credite pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici