De mâine vom putea cumpăra bilete de tren de la automate

CFR Călători va pune în funcţiune, vineri, două automate de vânzare a biletelor, în Gara de Nord, care vor accepta, într-o primă etapă, doar plata cu cardul, iar ulterior şi în numerar, a anunţat compania.

78 afișări
Imaginea articolului De mâine vom putea cumpăra bilete de tren de la automate

De mâine vom putea cumpăra bilete de tren de la automate (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Automatele de vânzare a legitimaţiilor de călătorie în trafic intern sunt uşor de folosit, prin intermediul unui touch-screen, iar pentru plata legitimaţiilor de călătorie au încorporat cititor de card bancar (POS). Acestea sunt prevăzute cu module şi aplicaţii necesare pentru emiterea legitimaţiilor şi rezervarea locurilor.

Automatele oferă o gamă largă de informaţii referitoare la:

În următoarele trei săptămâni programul pilot va fi extins şi va avea noi funcţii, prin introducerea ofertelor tarifare (dus-întors, minigrup etc) şi rezervarea locurilor pentru vagoane de dormit şi cuşetă.

Încă 10 automate de vânzare a legitimaţiilor în sistem xSellKiosk vor fi montate şi alte în staţii CFR reşedinţă de judeţ, din ţară, în cursul anului 2010, conform sursei citate.

Etapa a doua prevede ca, după jumătatea a doua a anului 2010, sistemul să aibă opţiunea de plată şi în numerar, urmând ca "într-o perioadă scurtă" să fie extins la nivelul întregii reţele feroviare, mai arată CFR Călători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici