De şase ani la putere, preşedintele Traian Băsescu descoperă acum că funcţionarii „cheltuie inutil timpul şi nervii cetăţeanului“

Preşedintele Traian Băsescu a admis oficial, într-un discurs în faţa Parlamentului, că România va semna, în 2011, un nou acord de împrumut cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Preşedintele nu a spus care ar urma să fie cererea României de finanţare din partea Fondului, arătând însă că doar pentru acoperirea deficitului bugetar, pe care România s-a angajat să-l ţină la 4,4% din PIB, în 2011, avem nevoie să ne împrumutăm cu 5,7 mld. euro.

17 afișări
Imaginea articolului De şase ani la putere, preşedintele Traian Băsescu descoperă acum că funcţionarii „cheltuie inutil timpul şi nervii cetăţeanului“

De şase ani la putere, preşedintele Traian Băsescu descoperă acum că funcţionarii „cheltuie inutil timpul şi nervii cetăţeanului“ (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În 2011 trebuie să împrumutăm 5,7 mld. euro doar pentru acoperirea deficitului bugetar. (...) În 2011 vom semna un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional".

Oamenii de afaceri cred că mesajele preşedintelui, care anunţă un nou împrumut, mai degrabă întăresc temerile legate de situaţia reală a României decât să liniştească apele.

"Dacă preşedintele iese cu un discurs al cărui mesaj transmite că fără un nou împrumut de la FMI nu se poate, mi-e teamă că se induce o temere care va crea un şir întreg de reacţii negative, iar problemele nu se vor rezolva prin discursuri publice. Personal, sunt total împotriva unui nou împrumut de la FMI", spune Florin Pogonaru, preşedintele Aso­ciaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Citeşte mai multe despre reacţia oamenilor de afaceri la afirmaţiile preşedintelui pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici