Decizia Boeing după accidentul aviatic din Indonezia. Cumpărătorii avioanelor 737 Max, avertizaţi despre posibile erori ale senzorilor

Boeing va avertiza cumpărătorii avioanelor 737 Max despre posibile erori ale senzorilor, care ar putea antrena aparatul de zbor într-un picaj agresiv, după accidentul de săptămâna trecută din Indonezia, soldat cu 189 de morţi, informează Bloomberg.

4106 afișări
Imaginea articolului Decizia Boeing după accidentul aviatic din Indonezia. Cumpărătorii avioanelor 737 Max, avertizaţi despre posibile erori ale senzorilor

Decizia Boeing după accidentul aviatic din Indonezia. Cumpărătorii avioanelor 737 Max, avertizaţi despre posibile erori ale senzorilor

Compania va avertiza piloţii să urmeze o procedură deja existentă pentru a gestiona situaţia. Avertismentul se bazează pe rezultatele preliminare ale anchetei privind prăbuşirea aparatului aparţinând companiei Lion Air.

În anumite circumstanţe, de exemplu atunci când avionul este pilotat manual, avionul va încerca să coboare brusc în momentul în care senzorul care urmăreşte unghiul de atac al aripii (poziţia aripii faţă de curentul de aer) apreciază că apare o pierdere de portanţă.

Aparatul Lion Air s-a prăbuşit în Marea Java pe 29 octombrie, la câteva minute după decolare, intrând în picaj brusc şi prăbuşindu-se cu peste 900 de km pe oră.

Compania aeriană Tarom a comandat în vara acestui an cinci avioane Boeing 737, iar operatorul privat BlueAir a semnat pentru şase aparate de zbor de acelaşi tip.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici