Declaraţiile pentru contribuţii sociale vor fi depuse într-un singur loc

Declaraţiile privind contribuţiile pentru şomaj şi pensii vor putea fi depuse fie la Casele de Pensii, fie la Agenţiile de ocupare, angajatorii fiind scutiţi astfel de a sta la două cozi, a anunţat, vineri, directorul Casei de Pensii Bucureşti, Cristiana Dumitrache.

22 afișări
Imaginea articolului Declaraţiile pentru contribuţii sociale vor fi depuse într-un singur loc

Declaraţiile pentru contribuţii sociale vor fi depuse într-un singur loc (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, preşedinţii Casei Naţionale de Pensii şi a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă au emis un ordin comun care stabileşte că depunerea contribuţiilor dar şi plata lor vor putea fi făcute într-un singur loc, respectiv la casele de pensii sau la agenţiile de ocupare, evitându-se astfel aglomeraţia şi obligaţia acestora de a sta la două cozi.

Cristiana Dumitrache a amintit că pentru evitarea aglomeraţiei angajatorii pot trimite şi prin Poştă sau prin email declaraţiile privind contribuţiile de asigurări sociale, iar plata poate fi făcută la caseriile celor două instituţii prin virament sau prin mandat poştal.

Tot pentru evitarea aglomeraţiei Casei de Pensii Bucureşti şi a Agenţiei Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă au decis să prelungească programul de lucru în zilele de 24 septembrie până la ora 19.00, sâmbătă, 25 septembrie până la ora 13.00 şi luni şi marţi 27 şi 28 septembrie până la ora 18.00.

Directorul Casei de Pensii Bucureşti a precizat că în perioada 20 august - 17 septembrie s-au primit 7250 de declaraţii privind contribuţiile de asigurări sociale, iar directorul de la ANOFM Bucureşti Adriana Iorga a precizat că la instituţia pe careo conduce s-au depus în luna iuliea proximativ 18.000 de declaraţii pentru contribuţia la şomaj, iar în august aproximativ 3.000-4.000.

Casa de Pensii Bucureşti a încasat aproximativ 80 la sută din totalul sumelor declarate, 1.5000.000 de lei, iar la şomaj s-a încasat aproximativ 60 la sută din total, însemnând circa 127.000 de lei.

Reprezentanţii celor două instituţii au precizat că în luna septembrie obligaţia privind plata contribuţiilor revine tot angajatului întrucât Ordonanţa 58/2010 a produs efecte până în 10 august, când a intrat în vigoare Ordonanţa 82/2010. În aceste condiţii angajaţii care au venituri de natură profesională şi încasează salariul până în 10 septembrie vor fi obligaţi şi în luna octombrie să depună declaraţiile aferente perioadei 1-10 septembrie. Dacă ziua de salariu este după 10 septembrie obligaţia privind depunerea declaraţiilor revine angajatorilor conform Ordonanţei 82.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici