Declin pe piaţa PC-urilor: Vânzările, în scădere în acest an cu aproape 10%. Oamenii preferă tabletele şi smartphone-urile

Vânzările de computere personale vor scădea cu 9,7% în acest an la nivel global, odată cu creşterea popularităţii dispozitivelor mobile, precum tabletele, şi pe pieţele emergente, estimează compania de cercetare de piaţă IDC, care estima în luna mai un declin de 7,8%.

318 afișări
Imaginea articolului Declin pe piaţa PC-urilor: Vânzările, în scădere în acest an cu aproape 10%. Oamenii preferă tabletele şi smartphone-urile

Declin pe piaţa PC-urilor: Vânzările, în scădere în acest an cu aproape 10%. Oamenii preferă tabletele şi smartphone-urile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Piaţa va continua să scadă, ca volum, până în anul 2015, când vânzările vor reveni cel mai probabil pe plus, cu o creştere modestă, anticipează IDC, care a înrăutăţit astfel estimările anterioare.

IDC notează că piaţa PC-urilor nu va reveni în viitorul apropiat la vârful atins în 2011.

Vânzările de computere personale de pe pieţele emergente, precum China, au afişat până acum o evoluţie relativ solidă, compensând pentru declinul abrupt din ţările dezvoltate.

Consumatorii de pe pieţele emergente au început însă să adopte mai accelerat dispozitivele mobile cu acces la internet, precum tabletele, astfel că PC-ul pierde teren şi în aceste ţări, în unele cazuri într-un ritm mai rapid decât în statele dezvoltate.

Vânzările de computere personale din China vor scădea în acest an cu peste 10%, pe fondul acumulării de marfă pe stoc şi creşterii interesului consumatorilor pentru smartphone-uri şi tablete, anticipează IDC.

IDC estimează livrări de 315,4 milioane de PC-uri la nivel mondial în acest an, faţă de 349,2 milioane anul trecut. Pentru 2017, compania anticipează un volum de 319,8 milioane unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici