Deficit de cont curent de 14,437 miliarde euro la zece luni

Deficitul de cont curent şi-a temperat creşterea la 10,9% după primele zece luni ale anului, ajungând la 14,437 miliarde de euro, potrivit datelor publicate, vineri, de Banca Naţională a României (BNR).

25 afișări
Imaginea articolului Deficit de cont curent de 14,437 miliarde euro la zece luni

Deficit de cont curent de 14,437 miliarde euro la zece luni (Imagine: Mediafax Foto)

Influenţa determinantă asupra soldului contului curent a avut-o în continuare deficitul balanţei comerciale, care a însumat 15,485 miliarde euro, mai mare cu 10,2% faţă de ianuarie-octombrie 2007.

Dinamica exporturilor a devansat în primele zece luni cu trei puncte procentuale evoluţia importurilor, arată BNR .

În primele nouă luni ale anului, deficitul de cont curent a avansat 14,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 12,704 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici