Deficitul bugetar a urcat la 5,2% din PIB după primele 11 luni

Deficitul bugetului general consolidat a fost de 5,2% din PIB după primele 11 luni, potrivit secretarului de stat în Ministerul Finanţelor Publice Gheorghe Gherghina, în urcare de la 4,63% la sfârşitul lunii octombrie.

25 afișări
Imaginea articolului Deficitul bugetar a urcat la 5,2% din PIB după primele 11 luni

Deficitul bugetar a urcat la 5,2% din PIB după primele 11 luni (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat de MEDIAFAX cât a fost deficitul preliminat la 11 luni, Gherghina a răspuns "5,2%", fără să ofere informaţii privind veniturile şi cheltuielile.

După primele zece luni, deficitul a fost de 23,7 miliarde de lei, în creştere cu 400 milioane de lei faţă de luna precedentă, astfel că raportat la PIB decalajul s-a accentuat uşor, de la 4,56% în septembrie la 4,63% în octombrie.

Pentru acest an, Guvernul s-a angajat să menţină deficitul bugetar sub 6,8% din PIB şi să-l reducă anul viitor la 4,4% din PIB. Pentru finele acestui an, PIB este estimat la 511,58 miliarde de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici