Departamentul de Agricultură al Statelor Unite: Producţiile de grâu şi orz din România sunt aşteptate să scadă în 2017

Recoltele de grâu şi orz din România au perspective bune, dar producţia este anticipată să scadă în 2017 din cauza zonei reduse de plantaţii, potrivit unui raport al Departamentului de Agricultură al Statelor Unite - USDA.

2932 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Agricultură al Statelor Unite: Producţiile de grâu şi orz din România sunt aşteptate să scadă în 2017

Departamentul de Agricultură al Statelor Unite: Producţiile de grâu şi orz din România sunt aşteptate să scadă în 2017 (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)

Exporturile de grâu ale României sunt aşteptate să atingă un record în acest sezon, dar sunt prognozate să scadă în sezonul următor. Producţia românească de grâu este aşteptată să scadă cu 1,8% în anul de referinţă 2017-2018, în contextul condiţiilor de plantare din iarnă şi al situaţiei curente a recoltei. Recolta de porumb este prognozată să se îmbunătăţească uşor. Zona platată cu porumb este aşteptată să crească cu 2,4% în această vară, în anul de referinţă 2017/2018.

Suprafaţa cultivată cu orz, similară cu cea cultivată cu grâu, este anticipată să scadă din cauza condiţiilor nefavorabile de plantare din iarnă şi a extinderii suprafeţei cu seminţe de rapiţă.

Potrivit aceleiaşi surse, producţia de cereale din România este aşteptată să scadă cu 0,91% în anul de referinţă 2017-2018.

Suprafaţa totală a plantaţiilor de cereale acoperă între 5,2 şi 5,5 milioane de hectare. Recoltele de grâu şi porumb acoperă 85% din suprafaţa totală de cereale.

România exportă majoritatea producţiei de grâu în Nordul Africii şi Orientul Mijlociu, iar cea mai mare parte din producţia de orz este exportată în Arabia Saudită, Libia, Iordan şi Spania.

Raportul USDA nu include posibilul efect asupra culturilor produs de condiţiile meteorologice extreme din cea de-a doua jumătăţi a lunii aprilie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici