Mită în cazul unui proiect derulat cu Banca Mondială. Firma a fost exclusă

Societatea comercială Tehnoplus Medical SRL a platit mită 168.860 euro în schimbul atribuirii unui contract de furnizare de echipamente ca făcea parte din Proiectul de Reformă în Sănătate 2, derulat cu sprijinul instituţiei financiare şi a fost introdusă în lista de excluderi a Băncii timp de 2 ani.

448 afișări
Imaginea articolului Mită în cazul unui proiect derulat cu Banca Mondială. Firma a fost exclusă

Mită în cazul unui proiect derulat cu Banca Mondială. Firma a fost exclusă

Excluderea este instituită conform clauzelor unui Acord de Negociere de Soluţii (Negotiated Resolution Agreement - NRA) încheiat între Banca Mondială şi societatea menţionată, încheiat în urma unei anchete desfăşurate de Banca Mondială cu privire la acuzaţiile de dare şi luare de mită în cadrul activităţilor aferente proiectului, arată un comunicat al instituţiei financiare.

Astfel de plăţi constituie o practică inacceptabilă, penalizată prin sistemul de sancţiuni al Grupului Banca Mondială, arată comunicatul.

Conform prevederilor Acordului NRA menţionat, Tehnoplus se angajează să coopereze cu Vicepreşedinţia Grupului Banca Mondială însărcinată cu probleme de integritate şi să-şi îmbunătăţească programul propriu de conformare, astfel încât acesta să fie aliniat Ghidului de Integritate şi Conformare aprobat de Consiliul Director al Băncii Mondiale în anul 2010.

Această excludere instituită asupra societăţii Tehnoplus Medical S.R.L poate fi adoptată şi de alte bănci de dezvoltare multilaterală, conform prevederilor Acordului de Recunoaştere Reciprocă a Excluderilor (Agreement of Mutual Recognition of Debarments), precizează comunicatul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici