Deutsche Bank va plăti aproape 125 mil. dolari pentru a evita urmărirea penală din SUA. Avocat: ”A ascuns plăţile către consultanţi din întreaga lume, plăţile fiind o modalitate de a oferi mită către oficiali străini“

  • Deutsche Bank a fost de acord cu plata sumei de 125 mil. dolari şi a încheiat un acord cu Departamentul de Justiţie al SUA de amânare a urmăririi penale pentru trei an.
  • Avocat: ”„Deutsche Bank a ascuns plăţile către consultanţi din întreaga lume, plăţile fiind o modalitate de a oferi mită către oficiali străini, pentru a câştiga şi păstra „proiecte de afaceri profitabile.”
  • Deutsche Bank este cel mai mare creditor din Germania.
554 afișări
Imaginea articolului Deutsche Bank va plăti aproape 125 mil. dolari pentru a evita urmărirea penală din SUA. Avocat: ”A ascuns plăţile către consultanţi din întreaga lume, plăţile fiind o modalitate de a oferi mită către oficiali străini“

Cel mai mare creditor din Germania a fost de acord cu plata sumei de 125 mil. dolari şi a încheiat un acord cu Departamentul de Justiţie al SUA de amânare a urmăririi penale pentru trei ani, dar şi un acord civil aferent cu Comisia SUA pentru valori mobiliare.

Deutsche Bank a ascuns plăţile către consultanţi din întreaga lume, plăţile fiind o modalitate de a oferi mită către oficiali străini, pentru a câştiga şi păstra „proiecte de afaceri profitabile“, a declarat Seth DuCharme, avocat american din Brooklyn. Un purtător de cuvânt al băncii a spus: „Ne asumăm responsabilitatea pentru aceste acţiuni din trecut“, care au avut loc între 2008 şi 2017, în urma sondajelor interne «aprofundate» şi a cooperării depline cu autorităţile. Deutsche Bank a încercat să restabilească profitabilitatea după cinci ani de pierderi, inclusiv prin reducerea forţei de muncă cu 18.000 de angajaţi.

De asemenea, a încercat să-şi restabilească imaginea la Washington, pe fondul mai multor investigaţii privind relaţiile sale cu preşedintele american Donald Trump, care a fost client al băncii. În cazul metalelor preţioase, procurorii au acuzat comercianţii Deutsche Bank că au plasat tranzacţii frauduloase, cunoscute sub denumirea de spoofing, pentru a-i determina pe alţi comercianţi să cumpere şi să vândă contracte la preţuri pe care altfel nu le-ar avea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici