Deutsche Bank va limita bonusurile plătite în acest an la 300.000 euro

Deutsche Bank, cea mai mare bancă europeană după active, va limita la 300.000 de euro transferurile efectuate în acest an în contul bonusurilor acordate angajaţilor, cu plăţile în cash plafonate la maximum 150.000 euro, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.

160 afișări
Imaginea articolului Deutsche Bank va limita bonusurile plătite în acest an la 300.000 euro

Deutsche Bank va limita bonusurile plătite în acest an la 300.000 euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Plafonul se va aplica tuturor angajaţilor, care vor fi informaţi oficial săptămâna viitoare, au adăugat sursele citate.

Astfel, angajaţii seniori vor primi până la 150.000 euro în cash, restul bonusurilor urmând să fie acordate sub formă de acţiuni începând din luna august, potrivit Bloomberg

Anul trecut, cea mai mare bancă germană a limitat transferurile în contul bonusurilor la 200.000 euro.

Deutsche Bank a desemnat în octombrie o comisie din care fac parte mai mulţi directori executivi şi un fost ministru de Finanţe german pentru a evalua şi, eventual, reorganiza sistemul de recompensare a angajaţilor.

În septembrie, grupul a anunţat că va prelungi de la 3 la 5 ani termenul minim până la care acţiunile acordate drept compensaţie directorilor nu pot fi înstrăinate.

Deutsche Bank a înregistrat o pierdere de 2,17 miliarde euro în ultimele trei luni ale anului trecut, cea mai mare din ultimii 4 ani, din cauza costurilor de restructurare şi cheltuielilor de natură juridică.

Banca va distribui pentru anul 2012 bonusuri în valoare totală de 3,2 miliarde euro, în scădere cu 11%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici