Diageo îşi va închide operaţiunile din Rusia până la sfârşitul anului

Diageo, cel mai mare producător de băuturi spirtoase din lume, îşi va încheia operaţiunile comerciale din Rusia în următoarele şase luni, a anunţat marţi compania, conform Reuters.

778 afișări
Imaginea articolului Diageo îşi va închide operaţiunile din Rusia până la sfârşitul anului

Sursa foto: Profimedia

"Ne vom concentra în continuare pe sprijinirea angajaţilor noştri din regiune", a declarat un purtător de cuvânt al Diageo într-un comunicat.

Companiile străine care încearcă să părăsească Rusia din cauza războiului din Ucraina se confruntă cu perspectiva adoptării în următoarele săptămâni a unei legi care ar permite Moscovei să confişte activele şi să impună sancţiuni penale. Acest lucru a încurajat unele firme să îşi accelereze plecarea.

Nike şi Cisco şi-au anunţat planurile de plecare joia trecută. Michelin intenţionează să predea activităţile sale din Rusia unei noi entităţi sub conducere locală până la sfârşitul anului, a anunţat marţi, devenind astfel primul producător occidental de anvelope care se retrage din afacerile din Rusia.

Cu toate acestea, Diageo, care a încetat să mai livreze şi să vândă bunuri în Rusia din luna martie, va păstra o licenţă de afaceri în această ţară, care necesită ca un număr de angajaţi să rămână, a declarat o sursă familiarizată cu această chestiune, sub rezerva anonimatului.

Odată ce procesul de lichidare a activităţii va fi finalizat, Diageo va avea mai puţin de 10 angajaţi în Rusia, a precizat sursa.

Stocurile de alcool non-rusesc au început să se diminueze în Rusia, afectate de suspendarea vânzărilor de către marile firme occidentale şi de întreruperile de aprovizionare, lăsând consumatorii ruşi cu mai puţine opţiuni şi preţuri mai mari. citeste mai departe

La începutul lunii martie, principalul producător occidental de bere din ţară, Carlsberg, precum şi Anheuser-Busch InBev şi Heineken şi-au suspendat vânzările în Rusia. De atunci, acestea au declarat că îşi vor vinde afacerile din Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici