Dinu Patriciu, pe primul loc în Top Forbes România. Vezi aici cine îl urmează în clasament

Dinu Patriciu şi Frank Timiş ocupă primele două locuri în a doua ediţie a Topului Forbes România 500 miliardari lansat de Adevărul Holding, cu averi de 2,3 miliarde euro şi peste un miliard euro, poziţia a treia fiind împărţită de oamenii de afaceri Ioan Niculae şi Dan Adamescu, fiecare cu o avere de 0,9-1 miliard euro.

289 afișări
Imaginea articolului Dinu Patriciu, pe primul loc în Top Forbes România. Vezi aici cine îl urmează în clasament

Dinu Patriciu, pe primul loc în Top Forbes România. Vezi aici cine îl urmează în clasament (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Locul al cincilea este ocupat de Veronica Drăgan, soţia lui Iosif Constantin Drăgan, cu o avere estimată la 800-900 milioane euro, de două ori mai mare faţă de anul trecut, conform Adevărul Holding.

Pe locul şase se situează Ion Ţiriac, cu 750-800 milioane euro, iar pe şapte fraţii Marius şi Emil Cristescu, cu o avere estimată la 500-550 milioane euro.

Aceştia sunt urmaţi de Gabriel Comănescu, pe locul opt, cu 450 milioane euro şi de Gabriel Popoviciu şi Radu Dimofte, pe poziţia 9, fiecare cu o avere de 400-420 milioane euro.

Gigi Becali ocupă locul 22 în topul Forbes, cu o avere de 200 milioane euro.

Cel mai tânăr miliardar român este Edward Popescu Strohlen, cu o avere de 25 milioane euro.

Sorin Ovidiu Vântu conduce topul perdanţilor, cu 215 milioane euro.

Cea mai notabilă ieşire din top este cea a lui Constantin Penescu, proprietarul lanţului de retail Pic, a cărui avere nu a mai atins pragul minim de intrare în top, 7-8 milioane euro, după ce anul trecut ocupase locul 59, cu o 100 milioane euro.

Cea de-a doua ediţie a Top Forbes România are 66 de nou-intraţi din toate regiunile ţării, care au investit prepondent în imobiliare, retail, transporturi şi energie.

Anul acesta, miliardarii României au o avere totală de 28,2 miliarde euro (24,3% din PIB), în scădere cu 1,77% faţă de anul trecut.

Dintre miliardarii incluşi pe lista de anul trecut, doar 19,4% au înregistrat o creştere a averilor, în timp ce 61,6% dintre aceştia au avut scăderi semnificative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici