Director Renault România: Importul maşinilor second hand, impact negativ asupra siguranţei rutiere

Directorul general al Grupului Renault România şi preşedintele Automobile Dacia, Yves Caracatzanis, consideră că importul maşinilor second hand are un impact negativ în România asupra mediului şi siguranţei rutiere, problema fiind expusă deja autorităţilor centrale.

444 afișări
Imaginea articolului Director Renault România: Importul maşinilor second hand, impact negativ asupra siguranţei rutiere

Director Renault România: Importul maşinilor second hand, impact negativ asupra siguranţei rutiere

Yves Caracatzanis a declarat, joi, la Cluj-Napoca într-o conferinţă de presă, că până în luna octombrie vor fi înmatriculate peste 500.000 de autovehicule second hand, din care peste 70% au peste 10 ani vechime.

”În ceea ce priveşte importurile de autovehicule second hand, până în luna octombrie a acestui an vor fi înmatriculate peste 500.000 de astfel de autovehicule, din care peste 70% au peste 10 ani vechime, iar tot ceea ce aduce cu sine această vârstă a autovehiculului are un impact asupra mediului şi siguranţei rutiere. La nivel naţional ponderea este de un vehicul nou înmatriculat la cinci autovehicule second hand importate. Am discutat această problemă cu autorităţile centrale deoarece impactul este negativ asupra României, al românilor, din punct de vedere al mediului, al siguranţei rutiere şi al taxelor colectate. Este important şi pentru industria auto, pentru o ţară care are doi constructori auto”, a spus Caracatznis.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX care este soluţia la problema ridicată, directorul general al Renault România a răspuns că aceasta este dezvoltată de autorităţile centrale, iar el nu doreşte să se substituie acestora.

Directorul general al Renault România a avut, joi, o întâlnire la Prefectura Cluj cu prefectul Aurel Cherecheş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici