Directorii generali ai Romgaz şi Transelectrica, înlocuiţi din funcţii

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, i-a înlocuit din funcţii pe directorul general al Transelectrica, Stelian Gal, şi pe directorul general al Romgaz, Francisc Toth, cu Adrian Băicuşi şi, respectiv, Marcel Piteiu.

136 afișări
Imaginea articolului Directorii generali ai Romgaz şi Transelectrica, înlocuiţi din funcţii

Videanu i-a înlocuit din funcţii pe directorii generali ai Romgaz şi Transelectrica (Imagine: Silviu Matei /Mediafax Foto)

"Pe Adrian Băicuşi l-am numit azi (vineri, n.r.), iar pe Marcel Piteiu ieri (joi, n.r.)", a declarat Videanu agenţiei MEDIAFAX.

El a adăugat că deocamdată nu a înlocuit şi alţi directori de la companiile controlate de Ministerul Economiei.

Contactat de MEDIAFAX, fostul director general al Romgaz, Francisc Toth, a declarat că nu a primit încă notificarea oficială privind schimbarea din funcţie. Stelian Gal nu a putut fi contactat pentru declaraţii.

Gal, care a ocupat poziţia de director general adjunct al Transelectrica în perioada 2000-2002, a fost numit ca director general al companiei de transport a energiei în luna septembrie 2005. Între 2002 şi 2005 a lucrat la sucursala Transelectrica de la Sibiu.

Toth a fost numit în funcţie de fostul ministru al Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, în luna aprilie a anului 2008, în urma decesului lui Alexa Iakob, aflat la conducerea societăţii din anul 2005.

Adrian Băicuşi a fost directorul general al Siemens România până în luna iunie a anului trecut.

Piteiu a fost, până la numirea ca director general al Romgaz, şeful direcţiei de exploatare din companie. Piteiu, fost deputat PDL, a ocupat şi funcţia de director general adjunct al producătorului de gaze din Mediaş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici