Directorii Goodyear luaţi ostatici de angajaţii unei fabrici din Franţa au fost eliberaţi de poliţie

Doi directori ai subsidiarei din Franţa a producătorului american de anvelope Goodyear Tire & Rubber luaţi ostatici luni într-o dispută legată de salariile compensatorii care trebuie plătite în urma închiderii unei fabrici au fost eliberaţi marţi după-amiază în urma intervenţiei poliţiei.

181 afișări
Imaginea articolului Directorii Goodyear luaţi ostatici de angajaţii unei fabrici din Franţa au fost eliberaţi de poliţie

Directorii Goodyear luaţi ostatici de angajaţii unei fabrici din Franţa au fost eliberaţi de poliţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul responsabil de producţie, Michel Dheilly, şi cel al diviziei de resurse umane, Bernard Glesser, de la fabrica Goodyear din Amiens au fost eliberaţi după ce au fost ţinuţi ostatici într-o sală de şedinţe aproape 30 de ore, însă un sindicat a anunţat ocuparea fabricii de către angajaţi pentru continuarea protestului, potrivit AFP.

Liderul sindicatului CGT la uzina din Amiens, Mickael Wamen, a declarat luni că cei doi directori "vor fi ţinuţi ostatici până când vom avea garanţii că vor fi începute negocieri reale în privinţa bonusurilor şi pachetelor de salarii compensatorii pentru toţi angajaţii". CGT este unul dintre cele mai mari sindicate din Franţa.

Wamen a afirmat marţi, că dacă cei doi ar fi fost ţinuţi ostatici în continuare, s-ar fi ajuns la ciocniri cu forţele de ordine, cu riscul ca angajaţii să ajungă la închisoare.

Doi poliţişti au intrat în fabrică pentru a-i elibera pe directori, în timp ce mai mult de zece aşteptau la intrare, potrivit cotidianului The Guardian.

Angajaţii Goodyear vor recurge la ocuparea fabricii ca nouă formă de presiune asupra managementului companiei americane, a spus liderul sindical.

"Vom negocia fabrica în schimbul salariilor compensatorii", a declarat el.

Goodyear are circa 3.000 de angajaţi în Franţa şi a anunţat în ianuarie anul trecut intenţia de a închide fabrica de la Amiens.

Compania a invocat eşecul de a ajunge la un acord pentru creşterea productivităţii, după cinci ani de negocieri cu CGT, principalul sindicat activ la fabrică. Goodyear nu a precizat o dată pentru închiderea fabricii, unde lucrează aproape 1.200 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici