Directorii se aşteaptă să aibă salarii cu 20% mai mici, iar peste două treimi ar pleca să lucreze în afară

Managerii români se aşteaptă la o scădere a salariilor de până la 20% în acest an, în condiţiile în care în ultimul an unul din trei executivi a beneficiat de o creştere salarială nesemnificativă, potrivit unui studiu realizat de firma de recrutare Grafton Recruitment, pe un eşantion de 820 de executivi de pe piaţa locală.

12 afișări
Imaginea articolului Directorii se aşteaptă să aibă salarii cu 20% mai mici, iar peste două treimi ar pleca să lucreze în afară

Directorii se aşteaptă să aibă salarii cu 20% mai mici, iar peste două treimi ar pleca să lucreze în afară (Imagine: Mediafax Foto)

"Pentru acest an, se aşteaptă o scădere a salariilor pentru unele funcţii din sectoare specifice, precum cel imobiliar şi construcţii, logistică, transport sau consultanţă. Anul trecut, salariile din celelalte sectoare au rămas la acelaşi nivel sau au înregistrat o uşoară creştere, cuprinsă între 3,5 şi 5%", susţine Ivana Vacokova, country manager al firmei de recrutare Grafton Recruitment, care are filiale în 19 ţări.

Sondajul, realizat în perioada mai- iunie a acestui an pe un eşantion format din angajaţi din middle şi top management la companii multinaţionale, arată că mai bine de jumătate (60%) din respondenţi sunt mulţumiţi de actuala poziţie pe care o au în compania în care lucrează şi nici nu mai au pretenţii salariale foarte mari ca în trecut şi nu mai vor să-şi schimbe locul de muncă.

Citeşte mai multe despre salariile managerilor români pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici