Directorul general al Google a pus capăt zvonurilor, în Congresul SUA: Compania nu va lansa deocamdată un motor de căutare în China

Directorul general al companiei Google, Sundar Pichai, a declarat marţi, în Congresul SUA, că nu există niciun plan privind lansarea unui motor de căutări online în China şi a subliniat că firma pe care o conduce nu favorizează opinii politice specifice.

342 afișări
Imaginea articolului Directorul general al Google a pus capăt zvonurilor, în Congresul SUA: Compania nu va lansa deocamdată un motor de căutare în China

Directorul general al Google a anunţat ce planuri are compania sa în ceea ce priveşte China

Întrebat în cursul audierilor în Comisia Juridică a Camerei Reprezentanţilor din SUA despre planul de lansare a unui motor de căutare online în China, prin introducerea unor filtre de cenzură, Sundar Pichai a declarat: „În acest moment, nu există niciun plan de lansare a unui produs de căutări online în China”.

„Avem misiunea centrală de a le furniza utilizatorilor informaţii. (...) Dar în acest moment nu există niciun plan pentru China. Dacă ne vom apropia de un asemenea proiect, eu voi fi foarte transparent şi vom lansa consultări. Noi gândim mereu că este datoria noastră să explorăm posibilităţi de a le oferi utilizatorilor acces la informaţii”, a precizat Sundar Pichai, citat de CNBC, Breibart şi Axios.com.

Întrebat despre Reglementările Generale ale Uniunii Europene privind Protecţia Datelor, Pichai a subliniat că Google se numără printre „companiile care au reglementări consistente pe plan mondial”.

Rugat să explice criticile privind favorizarea de către Google a anumitor idei politice, Sundar Pichai a explicat că algoritmii motorului de căutări online nu favorizează ideologii specifice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici