Directorul general al McDonald's se va retrage din funcţie după o activitate de peste şapte ani

Directorul general executiv al McDonald's Corp, Jim Skinner, care conduce compania de peste şapte ani, se va retrage la jumătatea acestui an, urmând să fie înlocuit la 1 iulie de directorul operaţional executiv, Don Thompson.

274 afișări
Imaginea articolului Directorul general al McDonald's se va retrage din funcţie după o activitate de peste şapte ani

Directorul general executiv al McDonald's Corp, Jim Skinner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Skinner (67 de ani) a fost considerat un factor de stabilitate la conducerea celui mai mare lanţ de restaurante fast food din lume, după ce a preluat poziţia de CEO în noiembrie 2004, în urma demisiilor rapide şi succesive ale celor doi predecesori.

Thompson va deveni astfel cel mai important CEO de culoare din SUA.

Skinner este creditat cu revigorarea afacerilor companiei, vânzările anuale crescând de peste trei ori în mandatul său.

El se va retrage şi din board-ul McDonald's.

Compania nu precizează motivul plecării lui Skinner, însă analiştii consideră că decizia a venit mai devreme decât se aşteptau pieţele, dar nu este o mare surpriză.

"Crede că compania este într-o poziţie bună şi că rămâne pe mâini bune. A făcut ceea ce şi-a propus", comentează analistul Larry Miller de la RBC Capital Markets.

Thompson s-a remarcat în poziţia de director general al McDonald's pentru piaţa SUA, compania lansând sub îndrumarea sa mai multe produse de succes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici