Directorul general Renault: Piaţa auto din Franţa ar putea scădea cu 5-6% în acest an, iar cea europeană cu 2-3%

Piaţa auto din Franţa ar putea înregistra un declin al vânzărilor de 5-6% în acest an, în timp ce în Europa scăderea s-ar putea situa la 2-3%, estimează directorul general al grupului francez Renault, Carlos Ghosn.

227 afișări
Imaginea articolului Directorul general Renault: Piaţa auto din Franţa ar putea scădea cu 5-6% în acest an, iar cea europeană cu 2-3%

Directorul general Renault: Piaţa auto din Franţa ar putea scădea cu 5-6% în acest an, iar cea europeană cu 2-3% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Franţa este cea mai mare piaţă de export pentru Dacia, marcă deţinută de Renault.

"Va fi greu pentru toată lumea, nu doar pentru Renault. Ceea ce ne îngrijorează este Franţa, întrucât suntem foarte sensibili la piaţa franceză. Anticipăm o contracţie de 5-6% pentru Franţa", a spus Ghosn, care este şi şeful Nissan Motor, într-un interviu la postul de radio France Inter.

Creşterea pe pieţele din afara Europei ar trebui să compenseze declinul, a adăugat el.

Renault a raportat o scădere de 5,7% a vânzărilor de automobile şi vehicule comerciale în Europa, compensată de o creştere de 19% a vânzărilor din afara Europei. La nivel global, vânzările auto ale grupului au crescut anul trecut cu 3,6%, la 2,7 milioane de unităţi.

Renault a introdus un program de control al costurilor pentru a reduce cheltuielile, în contextul presiunii asupra marjelor, cauzate de un război al preţurilor pe piaţa maşinilor din clasa mică în Europa.

"Suntem foarte prudenţi în privinţa stocurilor şi investiţiior", a spus Ghosn.

Automobile Dacia a vândut anul trecut 343.233 de automobile la nivel mondial, volum foarte apropiat de cel înregistrat în anul 2010. Cel mai bine vândut model a fost SUV-ul Duster, cu 161.200 unităţi livrate, urmat de Logan, cu peste 95.000 de unităţi, şi Sandero, cu mai mult de 86.000 maşini vândute.

Vânzările Dacia în afara României s-au ridicat anul trecut la 312.000 de unităţi, faţă de 311.000 unităţi în 2010. În Europa, Dacia a comercializat 240.470 de autovehicule.

Franţa a rămas principala piaţă de export pentru companie, cu peste 94.000 automobile vândute anul trecut şi o cotă de piaţă de 3,5%. Dacia ocupă locul al 5-lea în Franţa pe segmentul vânzărilor către persoane fizice, iar Duster este pe locul şase în clasamentul modelelor preferate de clienţii francezi, cu 53.148 de înmatriculări.

Germania ocupă poziţia a doua în topul exporturilor Dacia, cu 43.452 de unităţi, în creştere cu 7,8% faţă de 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici