Directorul Metrorex, Dumitru Şodolescu: Nu cred că va mai avea loc o grevă generală la metrou/ Când vor fi finalizate lucrările la Magistrala 5 din Drumul Taberei

Directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu crede că va mai avea loc o grevă generală, iar marţi, la ora 14.00, va avea loc o nouă rundă de negocieri cu sindicaliştii de la metrou.

2079 afișări
Imaginea articolului Directorul Metrorex, Dumitru Şodolescu: Nu cred că va mai avea loc o grevă generală la metrou/ Când vor fi finalizate lucrările la Magistrala 5 din Drumul Taberei

„Nu cred că va mai fi o grevă la metrou, azi avem o nouă rundă de negocieri, la ora 14:00. Cifrele în ceea ce priveşte procentele de creşteri salariale sunt confidenţiale”, a declarat, marţi, directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu.

Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM), condusă de Ion Rădoi, a declanşat, în luna noiembrie, o grevă de avertisment, ameninţând ulterior că va fi declanşată şi o grevă generală, care nu a mai avut loc.

Sindicaliştii au solicitat, iniţial, majorări salariale chiar şi de până la 40%, iar negocierile au loc în continuare pentru un procent de aproximativ 20%.

De asemenea, a mai avut loc luni o întâlnire între reprezentanţii administraţiei şi cei ai sindicatului de la metrou, care a durat 2 – 3 minute, în condiţiile în care preşedintele Iohannis nu a semnat schimbarea conducerii Ministerului Transporturilor.

„Astăzi (luni, n.r.) a avut loc o întâlnire, pentru că nu o putem numi rundă de negocieri, a durat două - trei minute. Ni s-a spus că preşedintele Iohannis trebuie să semneze demisia ministerului Şova şi trebuie să vină altcineva. Noi am cedat destul, ne-am dus la jumătate din suma solicitată, şi credeam că ne înţelegem cumva, mai ales că bugetul permite, ne încadrăm în buget. Consiliul de Administraţie a acceptat să negocieze în limita bugetului, dar nu doreşte ministrul Şova. Ne împing spre grevă”, a declarat pentru MEDIAFAX Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou.

„În continuare ne calculăm paşii, nu ştim când şi cum se întâmplă, dar nu mai suntem dispuşi să aşteptăm”, a spus Rădoi.

Dumitru Şodolescu: Lucrările la Magistrala 5 vor fi finalizate în primul trimestru din 2019

„Nu trebuie să ne ascundem, lucrările se desfăşoară, într-adevăr, într-un ritm mai lent decât cel care ar fi trebuit, asta din cauza problemelor financiare pe care Astaldi le are, nu doar Astaldi România. Cu toate acestea, în primul trimestru al anului viitor lucrările vor fi complet finalizate. Vor rămâne cel puţin două lucrări nefinalizate până la sfârşitul anului, respectiv legătura între Eroilor 1 şi Eroilor 2, şi legătura de la staţia Drumul Taberei cu tramvaiul 41”, a declarat, marţi, directorul Metrorex, Dumitru Şodolescu.

Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor al magistralei 5 trebuia finalizat în al doilea semestru din 2016, iar întregul proiect are ca termen de finalizare 2020, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene şi de la stat.

Proiectul Magistralei 5 este finanţat din fonduri nerambursabile în cadrul programului Operaţional Sectorial - Transport 2007 - 2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici