Directorul Oltchim, Constantin Roibu, a DEMISIONAT. A ocupat această funcţie timp de 21 de ani

Constantin Roibu a demisionat din funcţiile de director general, poziţie ocupată timp de 21 de ani, şi membru al Consiliului de Administraţie al Oltchim (OLT), ca urmare a propunerii şefului OPSPI, Remus Vulpescu, de înlocuire a managementului combinatului chimic.

1369 afișări
Imaginea articolului Directorul Oltchim, Constantin Roibu, a DEMISIONAT. A ocupat această funcţie timp de 21 de ani

Directorul Oltchim, Constantin Roibu, a DEMISIONAT. A ocupat această funcţie timp de 21 de ani (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Roibu s-a aflat la conducerea Oltchim din 1991, ocupând, de atunci, funcţii de director general, manager, administrator unic şi preşedinte al Consiliului de Administraţie.

El a fost înlocuit din funcţia de preşedinte CA al Oltchim în luna septembrie a anului trecut.

Împreună cu Roibu au solicitat eliberarea din funcţii un număr de 15 directori şi contabilul-şef, printre care directorul general adjunct producţie şi investiţii, Nicolae Radu Olaru, şi directotul general adjunct financiar, Alin Smeu. Aceştia vor rămâne la dispoziţia companiei.

"Decizia de a demisiona din funcţiile de administrator şi director general a fost motivată pe următoarele elemente: a) propunerea domnului Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri de înlocuire a managementului de la Oltchim, ca o condiţie a asigurării capitalului de lucru pentru funcţionarea instalaţiilor societăţii şi acordarea salariilor curente către salariaţii societăţii; b) lipsa de dialog şi colaborare între şeful Oficiului Perticipaţiilor Statului şi Privatizării în Inustrie şi managementul Oltchim, ceea ce a dus la blocarea oricărei iniţiative de finanţare a activităţii, având ca efect oprirea funcţionării instalaţiilor din cadrul societăţii", se arată într-un comunicat transmis de Oltchim Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania menţionează că demisia din CA şi funcţia de director general operează de la momentul depunerii cererii şi reintră în vigoare contractul individual de muncă, suspendat la încheierea contractului de mandat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici