Directorul Renault-Nissan, la Cotroceni: Producţie record de 343.000 de autovehicule la Uzina Piteşti

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit vineri, la Palatul Cotroceni, pe Carlos Ghosn, director general al Alianţei Renault-Nissan, acesta informându-l pe şeful statului că uzina din Piteşti a avut o producţie-record de 343.000 de autovehicule în 2013.

1617 afișări
Imaginea articolului Directorul Renault-Nissan, la Cotroceni: Producţie record de 343.000 de autovehicule la Uzina Piteşti

Directorul Renault-Nissan, la Cotroceni: Producţie record de 343.000 de autovehicule la Uzina Piteşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, Carlos Ghosn i-a prezentat preşedintelui Traian Băsescu planurile de dezvoltare ale companiei pentru anii următori, care vizează, menţinerea activităţii uzinei Dacia de la Piteşti, cel puţin la nivelul actual.

De asemenea, Ghosn l-a informat pe şeful statului despre obţinerea, la uzina din Piteşti, a unei producţii-record de 343.000 de autovehicule în acest an şi i-a adresat mulţumiri preşedintelui Traian Băsescu pentru sprijinul constant oferit inclusiv în perioada de criză.

Totodată, Carlos Ghosn a dat asigurări că planul de afaceri al companiei Renault pentru perioada următoare prevede ca dezvoltarea producţiei în Tanger (Regatul Maroc) şi Togliatti (Federaţia Rusă) să nu afecteze producţia în uzina de la Piteşti, dar că o creştere viitoare a activităţii acestor unităţi de producţie va depinde, în mare măsură, de evoluţia competitivităţii şi productivităţii acestora, se mai arată în comunicatul de presă.

La finalul convorbirilor, preşedintele i-a înmânat directorului Renault-Nissan, Carlos Ghosn decoraţia acordată, Ordinul Naţional „Steaua României” - în grad de Comandor, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia determinantă în eficientizarea industriei de automobile din ţara noastră.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul decorare a directorului general al Alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, căruia i-a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Comandor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici