Discuţii privind privatizarea Automobile Craiova, pe agenda de marţi a premierului

Premierul Călin Popescu Tăriceanu se va întâlni, marţi, cu preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale, Florin Georgescu, şi secretarul de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, Sebastian Vlădescu, pentru o discuţie privind privatizarea Automobile Craiova.

1 afișare
Imaginea articolului Discuţii privind privatizarea Automobile Craiova, pe agenda de marţi a premierului

Discuţii privind privatizarea Automobile Craiova, pe agenda de marţi a premierului

AVAS a anunţat, în urmă cu două săptămâni, că a solicitat Ford să îmbunătăţească oferta financiară pentru Automobile Craiova, iar trecerea societăţii în proprietate privată va avea loc printr-o lege specială.

Comisia de privatizare a Automobile Craiova a cerut Guvernului, la 1 august, să aprobe un memorandum privind finalizarea tranzacţiei printr-o lege specială şi să fie mandatată să poarte negocieri pentru acest tip de tranzacţie.

AVAS a anunţat că Ford va depune oferta financiară îmbunătăţită pentru preluarea Automobile Craiova după ce reprezentanţii constructorului american şi ai statului român vor agrea forma finală a contractului de privatizare.

Principala problemă discutată în negocierile dintre statul român şi compania Ford pentru privatizarea Automobile Craiova este legată de datoriile uzinei, investitorul american dorind să preia "o societate curată", fără vechile restanţe faţă de creditori, a declarat recent premierul Tăriceanu.

"În ceea ce priveşte problema pieselor de schimb, aceasta face parte din regulile stabilite", a spus premierul.

Reprezentanţii Ford au prezentat premierului Călin Popescu Tăriceanu şi comisiei de privatizare a Automobile Craiova, în luna iulie, oferta tehnică pentru preluarea fabricii, anunţând că în 2012 cheltuielile anuale ale companiei în România se vor ridica la un miliard de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici