Disney vrea să răscumpere o parte din acţiuni

Grupul american Disney, specializat în industria de divertisment, vrea să îşi cumpere cu 6 miliarde - 8 miliarde de dolari propriile acţiuni în exerciţiul fiscal 2014, a anunţat, joi, directorul său financiar, Jay Rasulo.

142 afișări
Imaginea articolului Disney vrea să răscumpere o parte din acţiuni

Disney vrea să răscumpere o parte din acţiuni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jay Rasulo a făcut acest anunţ într-o conferinţă de presă organizată de Bank of America. Acţiunile grupului Disney au crescut cu 3,39%, ajungând la 66,11 dolari, joi, la ora 18.30 GMT.

Deşi grupul Disney este deja familiarizat cu răscumpărarea acţiunilor sale, acest anunţ reprezintă pentru Michael Corty, analist financiar la compania Morningstar, un indiciu care atestă faptul că grupul american "are intenţia de a accelera" acele programe de răscumpărare de acţiuni, care susţin preţul titlului şi deci remuneraţia investitorilor alături de dividende.

În cel de-al treilea trimestru al exerciţiului său decalat, grupul Disney a anunţat un beneficiu net în creştere cu 1%, care a ajuns la 1,8 miliarde de dolari în al treilea trimestru, pentru o cifră de afaceri în creştere cu 4% (11,58 miliarde de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici