Dispută între Tăriceanu şi Vosganian, în şedinţa de Guvern

Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul Finanţelor Varujan Vosganian au avut un schimb destul de dur de replici în şedinţa de Guvern pe tema unor acte normative referitoare la Fondul Proprietatea şi înfiinţarea companiei energetice naţionale, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

27 afișări
Imaginea articolului Dispută între Tăriceanu şi Vosganian, în şedinţa de Guvern

Dispută între Tăriceanu şi Vosganian, în şedinţa de Guvern (Imagine: Mediafax Foto)

Disputa dintre premier şi ministrul Economiei şi Finanţelor a început în momentul în care urma să fie discutat proiectul de hotărâre privind atribuţiile comisiei care va selecta administratorul Fondului Proprietatea.

"Actul normativ a fost conceput de fostul ministru de finanţe, Sebastian Vlădescu, în numele Secretariatului General al Guvernului, pentru că acolo nu era nimeni capabil să îl iniţieze. Vlădescu a adus documentul dimineaţă, înainte de începerea şedinţei de Guvern, având acordul de principiu al ministrului Vosganian. Ulterior, în şedinţa de Guvern, Vosganian a avut unele obiecţii referitoare la ce drepturi poate avea comisia", au explicat pentru MEDIAFAX surse ministeriale.

Atunci, premierul i-a reproşat ministrului Finanţelor că trebuia să-şi expună observaţiile când i-a fost cerut acordul de principiu, şi nu în şedinţa Guvernului.

Vosganian a replicat spunând că tocmai el, care "a resuscitat" Fondul Proprietatea, este criticat.

Actul normativ a fost aprobat de Executiv, dar Tăriceanu le-a cerut miniştrilor Varujan Vosganian şi Cătălin Predoiu să se pună de acord, ulterior, asupra textului final al documentului. Administratorul Fondului Proprietatea va fi selectat de o comisie condusă de Sebastian Vlădescu, conform unei decizii a premierului din luna martie.

Un alt reproş din partea premierului la adresa lui Vosganian a venit atunci când s-a discutat despre actul normativ referitor la înfiinţarea companiei energetice naţionale.

"Tăriceanu i-a reproşat ministrului faptul că tărăgănează elaborarea actelor normative privind constituirea companiei. Cauza ar fi că Vosganian doreşte ca aceasta să funcţioneze ca un holding în administrarea Ministerului Economiei şi Finanţelor, în timp ce preşedintele Autorităţii pentru Verificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu, o vrea să funcţioneze pe lângă Electrica", au spus sursele.

Potrivit acestora, Tăriceanu i-a cerut lui Vosganian să nu mai amâne elaborarea documentelor de constituire a companiei, reproşându-i că nu are o bună colaborare cu membrii Cabinetului.

Ministrul Economiei şi Finanţelor a răspuns că orice s-ar întâmpla în relaţia sa cu ceilalţi miniştri el este "cel care le ia pe toate", au mai spus sursele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici