Doar unul din trei absolvenţi de MBA devine antreprenor

Numai unul din trei absolvenţi de programe de MBA din România şi-a deschis o afacere proprie imediat după finalizarea programului, majoritatea optând fie să rămână la angajatorul de dinainte, fie să lucreze într-o altă companie, dar pe o poziţie din middle sau top management. Motivul?

45 afișări
Imaginea articolului Doar unul din trei absolvenţi de MBA devine antreprenor

Doar unul din trei absolvenţi de MBA devine antreprenor (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Antreprenoriatul este o opţiune după absolvirea unui MBA, însă nu este obligatoriu. Sunt absolvenţi care preferă să lucreze ulterior în top managementul companiilor mari, să nu uităm că printre cei mai mari angajatori de absolvenţi de MBA din România se află companii de talie internaţională precum Vodafone sau Raiffeisen Bank", susţine Bob De Man, managing partner al companiei de consultanţă în restructurare De Man Business Development, şi absolvent al programului de MBA din cadrul şcolii de afaceri INSEAD, una dintre cele mai bune şcoli de business din lume şi preşedintele asociaţiei de absolvenţi INSEAD din România.

Citeşte mai multe despre carierele absolvenţilor de MBA pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici