Donald Trump are o nouă ţintă: aplicaţiile chinezeşti

  • Preşedintele Americii vrea să cureţe internetul de aplicaţiile chinezeşti şi să contruiască o fortăreaţă a securităţii
  • Ordonanţa de joi interzice operarea Tik Tok-ului în SUA de la jumătatea lunii septembrie dacă nu va fi vândută Americii
  • Află dacă mişcările şi deciziile controversate ale lui Trump din ultima vreme îl vor afecta în campania electorală
1078 afișări

„Clean Network” este programul care va elimina aplicaţiile chinezeşti care nu sunt de încredere. Departamentul de Stat american vrea să blocheze accesul giganţilor chinezi, ca AliBaba, Tencent, Baidu sau China Mobile.

La jumătatea lunii septembrie, Tik Tok si Wechat vor înceta operarea în SUA, dacă nu sunt vândute de companiile mamă.

Ordonanţa de joi dată de Trump susţine că Tik Tok înregistrează informaţiile despre locaţie, istoricul de navigare şi de căutare ale utilizatorilor. Acest lucru ameninţă să permită Chinei accesul la informaţiile personale şi de proprietate ale americanilor, dar şi să urmărească locaţiile angajaţilor şi contractanţilor federali. 

Ar putea noile decizii şi mişcări controversate ale lui Trump să-l taxeze la campaniile electorale? Află părerea unui analist politic, Radu Magdin.

„ Niciun alt preşedinte în istoria americană, nu a avut atât de multe luni continuate, pentru că ei măsoară în luni, nu doar în ani, atât de multe luni de creştere economică. Ce a făcut Coronavirul? A anulat această creştere economică. Deci, principalul atu din mâna de poker a lui Trump şi anume „iată, make America great”, eu am facut America great din punct de vedere economic, s-a ruinat. Acum, presedintele ce poate sa spuna? „Nu a fost vina mea” şi să arate cu degetul in direcţia potrivită. Din punctul lui vedere, direcţia aceasta este China. Mizează pe faptul că în criză lumea s-ar putea duce spre bărbatul mai puternic. Ok, Biden poate fi mai domn ca mine, dar voi n-aveţi nevoie de un domn, voi aveţi nevoie de un lider. Eu sunt liderul vostru”, a declarat Radu Magdin, analist politic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici