Donţu: FMI ne-a atras atenţia asupra investiţiilor în energie, arătând că trebuie continuate

Secretarul Comisiei de Buget-Finanţe din Cameră, Mihai-Aurel Donţu, a declarat, marţi, că delegaţia FMI a "atras atenţia" parlamentarilor români membri ai Comisiilor de Buget-Finanţe din cele două Camere cu privire la investiţiile în energie, arătând că acestea sunt necesare şi trebuie continuate.

220 afișări
Imaginea articolului Donţu: FMI ne-a atras atenţia asupra investiţiilor în energie, arătând că trebuie continuate

Donţu: FMI ne-a atras atenţia asupra investiţiilor în energie, arătând că trebuie continuate (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Întrebat dacă reprezentanţii FMI, BM şi CE, care au avut marţi o întrevedere cu parlamentarii membri ai Comisiilor de Buget-Finanţe din cele două Camere, au făcut recomandări cu privire la investiţii, Donţu a precizat: "A fost o discuţie în acest sens, în special pe zona de energie ni s-a atras atenţia - şi bănuiesc că mâine va fi această discuţie făcută mai pe larg - că investiţiile în energie sunt necesare şi trebuie continuate".

El a spus că reprezentanţii delegaţiei FMI, BM şi CE s-au declarat mulţumiţi de măsurile luate de Guvern şi de prognoza de revizuire, în sensul că au fost mulţumiţi de faptul că toate cifrele negociate în precedentul acord au fost respectate, iar perspectivele pe acest an sunt favorabile.

"Creşterea economică este mai mare, iar inflaţia se va încadra în ţintele stabilite de BNR. Toate aceste lucruri ne îndreptăţesc ca anii viitori să fie luate măsuri favorabile active pentru micii şi marii investitori în România", a spus Donţu.

El a arătat, răspunzând unei întrebări, că listarea la bursă a Nuclearelectrica şi Hidroelectrica, restanţe ale vechiului acord, vor fi clarificate miercuri, prin noul acord. "Aceste lucruri vor fi publice mâine dimineaţă, va fi o declaraţie de presă, probabil comună, la Guvern", a spus Donţu.

El a arătat că reprezentanţii delegaţiei FMI, BM şi CE au discutat cu parlamentarii subiecte variate, pornind de la energie, cadrul fiscal, Legea falimentului personal sau alte lucruri punctuale legate de Cuprumin şi alte investiţii din fiecare colegiu al deputaţilor şi senatorilor din comisii.

"Multe din aspectele discutate au fost mai puţin tehnice, legate de investiţii directe, de cadrul macroeconomic. Nu au fost punctate, nu au fost luate decizii. Dânşiii au dorit să ştie care sunt punctele de vedere ale celor care reprezintă poporul şi mai puţin partea tehnică, care se dicută la Guvern", a mai spus Donţu.

Mihai Aurel Donţu, secretar al Comisiei de Buget-Finanţe din Cameră, a condus, marţi, întrevederea dintre membri ai Comisiilor de Buget Finanţe din parlament şi reprezentanţii delegaţiei FMI, Bm şi CE, în condiţiile în care preşedinţii comisiilor nu au fost prezenţi la discuţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici