Dr. James Murphy este noul director pentru cercetare ştiinţifică al BAT

231 afișări
Imaginea articolului Dr. James Murphy este noul director pentru cercetare ştiinţifică al BAT

11.05.2023 - BAT îl numeşte pe dr. James Murphy în funcţia de director al Departamentului de cercetare ştiinţifică al companiei, acesta devenind totodată membru al Consiliului Director, raportând directorului executiv. Dr. Murphy va juca un rol important în coordonarea programelor extinse de cercetare şi dezvoltare ale BAT, care sprijină obiectivele companiei de reducere a impactului asupra sănătăţii prin dezvoltarea noilor categorii de produse din tutun şi nicotină cu risc redus*.

Dr. James Murphy va conduce echipa globală de cercetare ştiinţifică din Centrul BAT pentru cercetare şi dezvoltare din Southampton, asigurând respectarea celor mai bune practici şi standarde în cercetarea derulată în cadrul BAT. De asemenea, prin activitatea sa va contribui la furnizarea de dovezi ştiinţifice suplimentare în sprijinul noilor categorii de produse dezvoltate de BAT.

Jack Bowles, Director Executiv BAT, a spus: „James este un lider cu foarte multă experienţă, foarte apreciat şi cu o contribuţie extraordinară în dialogul nostru în domeniul ştiinţific cu autorităţi de reglementare, mass-media şi comunitatea ştiinţifică. BAT a făcut progrese semnificative în ultimii ani pentru promovarea obiectivului nostru de reducere a impactului fumatului asupra sănătăţii şi de construire a unui viitor mai bun (A Better Tomorrow™). Calităţile de lider şi experienţa lui James vor contribui cu siguranţă la accelerarea acestui progres.”

Dr. Murphy a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea noilor categorii de produse ale BAT încă de la început, fiind cel care a coordonat dezvoltarea primelor produse de vapat ale companiei în 2013–2014. În calitate de coordonator al cercetării pentru fundamentarea reducerii riscurilor, el a creat şi publicat cadrul BAT de evaluare ştiinţifică în nouă etape pentru evaluarea noilor categorii de produse ale companiei.

Dr. James Murphy, Director ştiinţific al Departamentului de cercetare ştiinţifică al BAT, a spus: „La BAT avem un obiectiv clar: acela de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului asupra sănătăţii. Vom reuşi acest lucru oferindu-le consumatorilor adulţi o gamă variată de produse cu risc redus*. Obiectivul BAT este ca 50 de milioane de consumatori să aleagă produsele sale care nu implică arderea tutunului până în 2030. În 2022, 22,5 milioane de consumatori au ales deja aceste noi categorii de produse ale BAT. Este important să înţelegem că cea mai mare parte a riscurilor asociate fumatului este cauzată de arderea tutunului şi nu de nicotină.”

Dr. Murphy are peste 20 de ani de experienţă şi a ocupat o serie de funcţii de conducere în cercetare şi dezvoltare, unităţi de producţie şi marketing la BAT. În perioada recentă a fost vicepreşedinte executiv pentru cercetare ştiinţifică şi dezvoltare în cadrul companiei BAT din SUA cu sediul în Winston-Salem, Carolina de Nord.

 

 

 

Despre BAT în România

  • BAT, cel mai mare jucător de pe piaţa tutunului din România, a generat un impact de peste 125 de miliarde de euro în economie în primii 25 de ani de prezenţă pe piaţa locală. Din această sumă, circa 24 de miliarde de euro reprezintă contribuţie directă la bugetul de stat, sub formă de taxe şi accize
  • La nivelul anilor 2020 şi 2021, BAT este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu o contribuţie de peste 20 de miliarde lei la bugetul statului în cei doi ani, sub formă de taxe şi accize.
  • BAT are peste 3.000 de angajaţi şi creează alte 30.000 de locuri de muncă pe lanţul de distribuţie şi aprovizionare.
  • BAT a lansat în România în 2019 campania Alege Asumat un Oraş Curat, o campanie de informare a consumatorilor privind gestionarea responsabilă a deşeurilor şi utilizarea responsabilă a resurselor, cu scopul de a atrage atenţia asupra gesturilor simple pe care fiecare dintre noi le poate face pentru protejarea mediului şi a comunităţii.

 

Despre BAT la nivel global

BAT este o companie de top, cu mai multe categorii de bunuri de larg consum, al carei obiectiv este de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului asupra sanataţii, ceea ce presupune angajamentul de a oferi consumatorilor adulţi o gama variata de produse cu risc redus*.

Compania continuă să susţină clar că ţigările cauzeaza riscuri majore la adresa sanataţii şi că singura modalitate prin care acestea pot fi evitate este renunţarea la fumat. BAT îi încurajează pe cei care continuă să fumeze să facă trecerea complet la alternative cu risc redus dovedit ştiinţific*. Pentru a realiza acest lucru, BAT se transforma într-o afacere cu multiple categorii de bunuri de larg consum, centrată cu adevarat pe consumatori.

Obiectivul BAT este ca 50 de milioane de consumatori să aleagă produsele sale care nu implică arderea tutunului pâna în 2030 şi de a genera venituri de 5 miliarde de lire sterline din noile categorii pâna în 2025. BAT şi-a stabilit o serie de obiective ambiţioase de sustenabilitate, precum neutralitatea emisiilor de carbon pentru Scopurile 1 şi 2 pâna în 2030, eliminarea utilizării plasticului de unică folosinţă non-necesar şi realizarea tuturor ambalajelor din plastic reutilizabil, reciclabil sau compostabil pâna în 2025.

BAT are peste 50.000 de angajaţi. Grupul BAT a generat venituri de 27,65 miliarde de lire sterline în 2022 şi un profit din operaţiuni de 10,52 miliarde lire sterline.

Portofoliul strategic al companiei include marcile sale globale de ţigarete şi o categorie tot mai largă de produse cu risc redus* din tutun şi nicotina, precum şi produse tradiţionale din tutun care nu implica arderea tutunului. Între acestea se numară ţigări electronice, produse de încălzire a tutunului, produse moderne pentru uz oral, inclusiv produse cu nicotină pentru uz oral fără tutun, precum şi produse orale tradiţionale, cum ar fi snus şi snuff umed. În 2022, 22,5 milioane de consumatori au ales noile categorii de produse BAT care nu implică arderea tutunului, o creştere de 4,2 milioane faţa de anul precedent.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici