Dragnea anunţă că România îşi va promova iar vinul la Hong Kong: Premierului Leung îi place cel roşu!

România îşi va relua participa la expoziţia internaţională de vinuri organizată anual, în luna noiembrie, la Hong Kong, a anunţat vicepremierul Liviu Dragnea, precizând că şeful Executivului acestei regiuni i-a promis că va promova vinurile româneşti, în special pe cele roşii, pentru că "îi plac".

87 afișări
Imaginea articolului Dragnea anunţă că România îşi va promova iar vinul la Hong Kong: Premierului Leung îi place cel roşu!

Dragnea anunţă că România îşi va promova iar vinul la Hong Kong: Premierului Leung îi place cel roşu! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La finalul întrevederii pe care a avut-o cu şeful Executivului regiunii administrative speciale Hong Kong, C. Y. Leung, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, aflat într-o vizită de lucru în această zonă, a declarat că, în noiembrie, România îşi va relua participarea la expoziţia de vinuri care are loc anual în Hong Kong.

"Am stabilit ca România să participe la expoziţia care va avea loc în noiembrie, cu un pavilion serios, şi domnul Leung mi-a promis că va promova vinurile româneşti, pentru că îi şi plac, în special vinurile roşii", a spus vicepremierul român.

Dragnea a menţionat că C. Y. Leung i-a precizat două mărci de vinuri româneşti preferate, dar nu a vrut să le facă publice.

"Mi-a zis două mărci din România, dar nu le pot spune mass-media, însă este o veste bună, pentru că sunt cunoscute", a afirmat Dragnea.

Vicepremierul a precizat că în această regiune sunt preferate în general vinurile roşii, dar este apreciată totodată şi calitatea vinurilor albe.

Referitor la expoziţie, el a amintit că, anul trecut, România nu a fost prezentă la această manifestare "din diverse motive", dar a anunţat că, din acest an, se intenţionează reluarea participării.

"Hong Kong este cel mai mare hub de vinuri, cea mai mare platformă de promovare şi de tranzacţionare a vinului din lume şi există facilităţi foarte mari. Pot fi aduse vinurile aici cu zero taxe, faţă de altă parte, şi de aici pot fi preluate şi vândute ieftin şi foarte eficient în zonă", a precizat Dragnea.

În ceea ce priveşte costurile susţinerii şi amenajării standului pe care România îl va avea în spaţiul expoziţional, Dragnea a spus că acestea nu sunt mari, iar beneficiile sunt net superioare acestora.

"Câştigurile versus costurile la această expoziţie sunt mult mai mari", a mai afirmat vicepremierul.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, se află, în perioada 20-26 martie, în vizită de lucru în China, el fiind şi coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea îndeplinirii angajamentelor asumate de România cu ocazia Reuniunii, la Bucureşti, în 26 noiembrie 2013, a şefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze şi statelor Europei Centrale şi de Est. Comitetul a fost înfiinţat în decembrie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici