Dragnea discută vineri, cu vicepremierul Stănescu şi ministrul Finanţelor Teodorovici, despre „echilibrarea bugetelor locale”

Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a convocat, pentru vineri, pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi pe ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, pentru o discuţie despre „echilibrarea bugetelor locale”, au declarat joi, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.

709 afișări
Imaginea articolului Dragnea discută vineri, cu vicepremierul Stănescu şi ministrul Finanţelor Teodorovici, despre „echilibrarea bugetelor locale”

Dragnea, Stănescu şi Teodorovici discută, vineri, despre „echilibrarea bugetelor locale” - surse

Potrivit surselor citate, la întâlnirea Dragnea - Stănescu - Teodorovici ar mai putea particpa Sirma Caraman, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, precum şi Daniela Pescaru, secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a avut pe 11 octombrie, la Parlament, o primă discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe tema Codului Finanţelor Publice Locale, întâlnire la care a participat şi vicepremierul Paul Stănescu.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, pe 22 februarie 2018, la Adunarea generală a UNCJR, că proiectul Codului finanţelor publice locale urmează să fie adoptat până la sfârşitul anului, ea avansând posibilitatea ca suma de 750 de lei/locuitor, din formula de echilibrare, să poată fi crescută.

„Elementul principal al codului va fi formula de echilibrare a bugetelor locale. Aşa cum am încercat şi în 2018, conform programului de guvernare, ne-am propus ca 100% din impozitul pe venit să fie sursa bugetelor locale, şi echilibrarea să conducă la bugete minime de funcţionare. După cum ştiţi, în 2018 s-a stabilit 750 de lei pe locuitor”, le-a spus Dăncilă preşedinţilor de CJ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici