Dragnea: Fondurile pentru dezvoltare locală se vor repartiza în baza unor criterii clare

Preşedintele UNCJR Liviu Dragnea a declarat, duminică, la Buşteni, că s-a stabilit ca toate fondurile pentru programele de dezvoltare din bani publici româneşti să fie strânse într-un fond naţional, sumele urmând a fi repartizate în baza unor criterii clare.

29 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Fondurile pentru dezvoltare locală se vor repartiza în baza unor criterii clare

Dragnea: Fondurile pentru dezvoltare locală se vor repartiza în baza unor criterii clare (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), Liviu Dragnea, a arătat că este pentru prima dată, după foarte mulţi ani, când s-a hotărât înfiinţarea unui fond naţional de dezvoltare sau investiţie - titulatura nefiind stabilită încă -, de unde fondurile necesare programelor de dezvoltare locală să fie repartizate pe baza unor criterii cum ar fi venitul mediu pe cap de locuitor al zonei şi suprafaţa acesteia.

Preşedintele UNCJR a arătat că discuţiile purtate, timp de patru zile, în cadrul grupului de lucru, la care au participat reprezentanţi ai tuturor structurilor ai administraţiei publice locale şi miniştrii, au fost iniţiate de la date "macro-economice concrete, adică de la date care arată unde România trebuie să ajungă în următorii ani".

Liviu Dragnea a spus că, după şedinţa Coaliţiei de luni, unde vor fi prezentate concluziile grupului de lucru de la Buşteni, va fi elaborat un pachet de legi precizând că probabil acesta va fi promulgat printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

În privinţa reducerilor de personal, preşedintele UNCJR a explicat că acolo unde autorităţile locale au fonduri suficiente pentru păstrarea pesonalului peste normativele de personal care urmează să fie aprobate, "se va lăsa largheţea de a-şi păstra pesonalul în funcţie de specificul zonei sau de alte considerente".

Dragnea a precizat, însă, că pentru a putea beneficia de bani de la bugetul de stat primăriile trebuie să se raporteze la standardele de cost şi dezvoltare dar şi la normativele de personal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici