Dragoş Doroş a demisionat de la conducerea ANAF şi se reîntoarce în mediul privat / Cine sunt posibilii înlocuitori

Dragoş Doros a demisionat de la conducerea ANAF şi se va întoarce în mediul privat. Acesta a precizat, pentru MEDIAFAX, că a fost decizia lui şi că "este normal că atunci când se schimbă conducerea să vină oameni noi".

6653 afișări
Imaginea articolului Dragoş Doroş a demisionat de la conducerea ANAF şi se reîntoarce în mediul privat / Cine sunt posibilii înlocuitori

Doros a demisionat de la conducerea ANAF si se reintoarce in mediul privat

"Nu plec din cauza scandalului legat de gaura din buget. Pur şi simplu se schimbă echipa. A fost decizia mea. Mă întorc în mediul privat de unde am venit. Este normal că atunci când se schimbă conducerea să vină oameni noi", a declarat, pentru MEDIAFAX, Dragoş Doros, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală.

Acesta a spus că, pentru o luna de zile, îşi va lua concediu. "Am să plec undeva în ţară fiindcă eu nu am suficient de mulţi bani", a afirmat Doros.

Fostul preşedinte al ANAF a spus că eliminarea formularului 088 va fi sarcina noului preşedinte al agenţiei, decizia fiind susţinută de partid.

Reamintim faptul că, joi, în şedinţa de Guvern, premierul, dar şi ministrul Finanţelor s-au arătat nemulţumiţi de faptul că platforma electronică de plata a taxelor şi impozitelor a fost nefuncţională şi că ANAF nu colectează suficienţi bani la buget. "Vom analiză activitatea conducerii ANAF", a declarat, Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor.

Florin Tunaru, actualul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi Ionuţ Mişa, şeful Direcţiei Mari Contribuabili din cadrul agenţiei sunt doi dintre posibilii înlocuitori ai lui Dragoş Doroş la conducerea ANAF.

Florin Tunaru este considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea. Acesta s-a născut în 1964, în judeţul Teleorman şi în 1997 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori.

În 2004 a obţinut diploma de master în Managementul Afacerilor Publice Europene.

Între anii 1990-1993 a fost inspector fiscal la D.G.F.P.C.F.S. Teleorman, iar în 2009 a ajuns director coordonator adjunct la D.G.F.P. Teleorman.

Din 2010 până în 2011 a lucrat la Consiliul Judeţean Teleorman, ocupând funcţia de Consilier Cabinet Preşedinte şi apoi director executiv.

Din mai 2012 este vicepreşedinte ANAF.

Conform declaraţiei de avere, acesta deţine mai multe terenuri în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, active financiare în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei, dar şi credite de 170.000 de lei.

Din declaraţia de avere din 2016 rezultă că acesta a avut un venit net anual de 47.976 de lei, de la ANAF, iar soţia de 24.717 lei, acesta fiind angajată la Căminul de persoane vârstnice Furculeşti.

Pe lista posibililor înlocuitori ai lui Dragoş Doroş la şefia ANAF se mai află Ionuţ Mişa, şeful Direcţiei Mari Contribuabili din cadrul agenţiei.

Ionuţ Mişa s-a născut a ocupat funcţia de director al Administraţiei Finanţelor Publice din Eforie. Şi-a început activitatea în cadrul Direcţiei Generale de Finanţe Publice Constanţa, fiind numit şef al Serviciului de Îndrumare, Colectare Venituri.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici