Dumitru: Preţul mare al grâului a făcut ca programul "Primul siloz" să fie neatractiv în acest an

Preţul ridicat al grâului din acest an a transformat "Primul siloz" într-un program neatractiv, întrucât producătorii nu mai doresc să depoziteze cerealele, ci să le vândă la o valoare foarte mare, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

52 afișări
Imaginea articolului Dumitru: Preţul mare al grâului a făcut ca programul "Primul siloz" să fie neatractiv în acest an

Dumitru: Preţul mare al grâului a făcut ca programul "Primul siloz" să fie neatractiv în acest an (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Ministrul Agriculturii a fost întrebat de jurnalişti, la finalul şedinţei Guvernului, dacă programul "Primul siloz" mai funcţionează în acest an, răspunsul demnitarului fiind afirmativ.

"Programul este în derulare, se desfăşoară, dar în anii în care preţul la produsele agricole este foarte ridicat nu este un program atractiv", a precizat Dumitru.

Potrivit ministrului, obiectivul acestui program este preluarea presiunii pe cererea din piaţă în anii cu producţie cerealieră importantă.

"Anul acesta, în mod excepţional şi conjuctural preţul grâului a crescut foarte mult, practic a crescut cel mai mult din ultimii doi ani, s-a dublat în câteva săptămâni, astfel încât nu mai este atractiv să aşezi grâul într-un depozit pentru că-l poţi vinde la o valoare foarte bună", a conchis ministrul Agriculturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici