După 20 de ani, economia e condusă tot de străini. Cine sunt expaţii de miliarde din România?

În urmă cu doi ani, Jan Veskrna, directorul general al CEZ România, ar fi trebuit să se pregătească de încheierea mandatului de la Bucureşti. În loc să îşi facă bagajele însă, Veskrna a agreat cu managementul ceh prelungirea mandatului său cu încă trei ani.

48 afișări
Imaginea articolului După 20 de ani, economia e condusă tot de străini. Cine sunt expaţii de miliarde din România?

După 20 de ani, economia e condusă tot de străini. Cine sunt expaţii de miliarde din România? (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

"E frumos la Bucureşti", spunea Veskrna, care urma a fi înlocuit, după cum spun surse din piaţă, cu un CEO român. Ar fi fost într-ade-var un element nou în peisajul celor mai puternice companii din energie, dominate de echipe consistente de străini în conducere.

O scurtă privire pe Top 50 al companiilor din România după venituri arată că străinii conduc încă cele mai multe afaceri.

Citeşte mai multe despre cei mai puternici expaţi din România pe www.businessmagazin.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici