După ce au investit mii de euro în terase, relaxarea măsurilor întârzie să apară. Proprietarii ar putea apela iar la şomajul tehnic

  • Alex are restaurant cu terasă, iar amânarea relaxării măsurilor îi afectează afacerea
  • A investit 15.000 euro în modernizarea terasei, pentru a atrage clienţii
  • Dacă situaţia va continua, va trimite o parte din angajaţi în şomaj tehnic
920 afișări

Alex Bodea, proprietarul unui restaurant cu specific pescăresc din Iaşi, a aşteptat cu nerăbdare relaxarea măsurilor. Vestea amânării i-a lăsat un gust amar. încasările din perioada stării de urgenţă, cu livrările la domiciuliu, au fost modeste, 10% din încasările normale. Are şi o mică terasă, dar încasările au ajuns doar până la 53%, insuficient pentru pierderile suferite. Ca să rămână pe linia de plutire, a investit acum 15.000 de euro în modernizarea terasei. Din cei 10 angajaţi, doar unul mai este în şomaj tehnic.

„Vestea a venit ca o povară, deja ne făcusem anumite calcule şi previziuni, inclusiv cu furnizorii. Trebuie să fac astfel încât terasa să fie umbrită şi protejată de ploaie, comodă, oamenii să se simtă bine să aleagă restaurantul meu. Dacă nu se îndreaptă perioada, va trebui să apelez iar la şomajul tehnic pentru anumiţi angajaţi”, spune Alex Bodea, proprietarul restaurantului Taverna Racilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici