După cinci licitaţii fără investitori, City Mall va fi vândut prin negociere directă - Mediafax

După cinci licitaţii fără investitori, City Mall va fi vândut prin negociere directă

City Mall, aflat în faliment, nu a atras investitori nici la a cincea licitaţie, programată pentru joi, 30 iunie, astfel că lichidatorul judiciar, Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), va discuta cu creditorii vânzarea centrului comercial prin negociere directă.

419 afişări

Imaginea articolului După cinci licitaţii fără investitori, City Mall va fi vândut prin negociere directă

După cinci licitaţii fără investitori, City Mall va fi vândut prin negociere directă

"Caietul de sarcini nu a fost achiziţionat nici pentru a cincealicitaţie. Ne vom întâlni în următoarele două săptămâni cucreditorii şi vom trece la negociere directă. Nu vom mai scădeapreţul. Nu ne presează nimic, mall-ul se susţine, a crescuttraficul şi numărul chiriaşilor, cu nouă. Nu mai este presiunepentru vânzarea mall-ului", a declarat agenţiei MEDIAFAX RaduLotrean, partener al CITR.

La licitaţia programată pentru joi, preţul de pornire afost stabilit la 20,96 milioane de euro, faţă de 33 milioane deeuro, la încercarea anterioară de vânzare, de la sfârşitul luniimartie. Pentru ultima licitaţie, preţul este cu 40% subvaloarea iniţială.

"A fost presiune pe vânzare la început şi am scăzut preţulpentru că strategia a urmărit să fie rezolvată rapid problema atâtpentru creditori, cât şi pentru mall. Când am preluat administrareamall-ul mergea rău, chiriaşii erau îngrijoraţi. Împreună cuColdwell Banker am luat măsuri de management, am văruit, am aduschiriaşi, am renegociat cu chiriaşii, avem rată bună de încasare achiriilor, avem grad de ocupare ridicat, de aproximativ 85%, faţăde 75%, la preluare", a afirmat Lotrean.

Coldwell Banker a fost desemnată, în luna ianuarie, săadministreze City Mall, oferind servicii de management interimar alcentrului comercial.

Centrul comercial a intrat în faliment în luna noiembrie aanului trecut, principala cauză fiind imposibilitatea firmei careîl deţine, Victoria Holding (parte a fondului australian deinvestiţii APN European Retail Trust), de a rambursa creditelecontractate pentru achiziţia City Mall, în 2006. La vremearespectivă, fondul a plătit pentru cumpărarea mall-ului peste 100milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar alCity Mall, amplasat în zona Eroii Revoluţiei.

Cele trei bănci finanţatoare ale proiectului au de recuperat 176milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria -153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit ŢiriacBank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).

City Mall are o suprafaţă construită de peste 31.000 metripătraţi, structurată pe trei subsoluri, parter şi trei etaje. Zonacomercială are o suprafaţă de 14.348 metri pătraţi. Centrulcomercial cuprinde 80 de magazine, o zonă de cafenele şirestaurante, precum şi un cinematograf operat de compania CityCinema.

La sfârşitul lunii mai, reprezentanţii lichidatorului apreciaucă vor găsi cumpărător pentru mall în 1-2 luni, deoarece preţul seapropie de cel la care sperau să-l vândă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
CITY MALL ,
VÂNZARE ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.