Munca de acasă, pro şi contra. După mai bine de trei luni în izolare, 48% dintre angajaţi vor înapoi la birou

  • Aproape jumătate din cei care au lucrat de acasă (48%) îşi doresc foarte mult să revină la locul de muncă, conform unui sondaj Ipsos România
  • 49 % declară că se simt inconfortabil cu întoarcerea fizică la locul de muncă
  • 18% dintre respondenţi spun că îşi doresc puţin sau foarte puţin să revină la sediu
934 afișări
Imaginea articolului Munca de acasă, pro şi contra. După mai bine de trei luni în izolare, 48% dintre angajaţi vor înapoi la birou

Sursa FOTO: Profimedia

Munca de acasă sau de la birou? Aceasta este întrebarea la care răspunde un sondaj Ipsos România. 48 % dintre respondenţi vor să se întoarcă la sediul companiilor şi doar 18 % sunt mai puţin entuziasmaţi de revenirea la locul de muncă. Rebeca lucrează în IT şi spune că abia aşteaptă să se întâlnească cu colegii faţă în faţă.

„Îmi place mult mai mult să lucrez la birou. Îmi lipsesc pauzele de masă în care mai vorbeam şi mai făceam o glumiţă. Cel mai mult îmi lipseşte energia de lucru pe care ţi-o oferă biroul şi faptul că sunt mulţi oameni în acelaşi loc care muncesc pentru acelaşi lucru. Singur acasă este mult mai greu să te porneşti şi să îţi menţii aceeaşi energie.”

Cred în interacţiunea socială face to face. Suntem totuşi oameni de la gât în jos, nu doar de la gât în sus. Avem nevoie de ceilalţi în jurul nostru”, spune Alina Stepan, manager. „Probabil că cei cărora activitatea în sine nu le-a fost afectată de lucrul de acasă, au văzut mai degrabă beneficiile decât consecinţele negative pe termen lung. Va deveni un drept pe care unii dintre angaţaţi îl vor cere.”

Dacă aruncăm o privirea la piaţa muncii de acum câteva luni, lucrul  de acasă era un beneficiu oferit cu linguriţa angajaţilor. Acum, jumătate dintre cei care au lucrat de acasă în pandemie, vor înapoi la sediu. Cealaltă jumătate recunoaşte că se simte inconfortabil să se întoarcă. Cei mai mulţi dintre cei care nu vor să revină sunt tineri care s-au adaptat cu uşurinţă stilului de muncă virtual.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici