E.ON este interesat de noi proiecte energetice în România

Compania germană E.ON, prezentă pe piaţa românească a distribuţiei şi furnizării de gaze şi electricitate, este interesată de dezvoltarea de proiecte noi de termocentrale pe gaze, turbine eoliene şi hidrocentrale în România, a declarat directorul general executiv al E.ON Kraftwerrke, Ingo Luge.

239 afișări
Imaginea articolului E.ON este interesat de noi proiecte energetice în România

E.ON este interesat de noi proiecte energetice în România (Imagine: Mediafax Foto)

"Ne uităm la mai multe posibilităţi de investiţii în termocentrale brown sau greenfield pe gaze în România", a spus Luge, într-o întâlnire cu presa.

El a adăugat că, pentru investiţii în hidrocentrale cu capacităţi de producţie mari, E.ON este interesat şi de asocierea cu companii româneşti, iar un alt punct de interes este reprezentat de hidrocentralele a căror construcţie a început cu mai mulţi ani în urmă dar nu a fost finalizată.

Totodată, E.ON este interesat de proiecte eoliene în zona de est a României, precum şi de o asociere cu municipalitatea din Iaşi pentru exploatarea centralei electrotermice din acest oraş.

Grupul german deţine distribuitorul de gaze Distrigaz Nord şi fosta filială de distribuţie a electricităţii Electrica Moldova.

E.ON are 15 termocentrale la nivel global în diverse faze de construcţie. Obiectivul grupului este creşterea puterii instalate în unităţi de producţie a energiei de la 60.000 MW în 2007 la 90.000 MW în 2015 şi la 100.000 MW în 2030, în paralel cu reducerea emisiilor poluante. Comparativ, în România sunt construite unităţi de producţie a energiei cu puteri totale de circa 16.000 MW.

Totodată, E.ON Kraftwerke, companie care face parte din grupul E.ON, împreună cu compania italiană Enel, au încheiat un memorandum cu compania de stat Termoelectrica pentru înfiinţarea unei societăţi mixte care va construi o termocentrală nouă pe huilă, de 800 MW, pe platforma actualei unităţi din Brăila, investiţie evaluată la cel puţin un miliard de euro.

Potrivit lui Luge, pe termen lung, preţul energiei la nivel global va creşte, chiar dacă pentru anul viitor au fost încheiate contracte la preţuri în uşoară scădere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici