EADS vrea o fabrică în România

Gigantul aeronautic european EADS vrea o fabrică în România, atras de avantajele costurilor reduse din Europa de Est, scrie Financial Times Deutschland (FTD) în ediţia de luni.

49 afișări
Imaginea articolului EADS vrea o fabrică în România

EADS vrea o fabrică în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania Premium Aerotec, divizie a EADS, vrea să producă în România componente din metal şi laminate pentru aeronave Airbus, potrivit FTD, care citează un buletin de ştiri intern din grupul EADS.

Premium Aerotec a fost creată în acest an şi cuprinde fabricile Airbus de la Varel, Nordenham şi Augsburg din Germania.

Aerolia, divizie franceză a EADS cu profil similar, a adoptat o strategie asemănătoare şi va deschide o fabrică în Tunisia, potrivit FTD.

Contactaţi de Reuters, reprezentanţii EADS nu au fost disponibili pentru comentarii.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat pe 10 noiembrie că EADS vrea să producă în parcul industrial aerospaţial de la Ghimbav componente pentru avioanele Airbus, investiţie pentru care Guvernul va acorda garanţii de stat de 5-7 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici