Economia chineză se prăbuşeşte: Valoarea exporturilor a scăzut cu 7,5% în mai

Exporturile Chinei au scăzut în luna mai alimentând temerile că ritmul de creştere ar putea încetini în cea de-a doua economie a lumii, scrie CNBC. Exporturile au scăzut cu 7,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu mult peste progonoza de doar 0,4% dintr-un sondaj Reuters.

2506 afișări
Imaginea articolului Economia chineză se prăbuşeşte: Valoarea exporturilor a scăzut cu 7,5% în mai

Economia chineză se prăbuşeşte: Valoarea exporturilor a scăzut cu 7,5% în mai

Încetinirea a fost atât de puternică încât volumul exporturilor a coborât sub nivelul de la începutul anului, a arătat Julian Evans-Pritchard, şeful China Economics la Capital Economics. „Acest lucru indică o cerere globală redusă pentru bunuri chinezeşti”.

În aprilie, exporturile Chinei au depăşit uşor aşteptările, cu o creştere de 8,5% de la an la an.

Cu toate acestea, cifrele dezamăgitoare ale exporturilor pentru luna mai indică faptul că tendinţa pe termen lung este în scădere, a declarat Hao Hong, economist şef la Grow Investment Group.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici