Economia germană continuă să sângereze. Germania este văzută de specialişti ca cea mai slabă economie majoră din lume. Noi previziuni negative emise de Bundesbank

  • Economia germană va continua să se contraceteze în primele trei luni ale acestui an, potrivit previziunilor băncii centrale a ţării.
  • Instituţia pune scăderea pe seama incertitudinii legate de politica guvernamentală, precum şi pe grevele din transporturi şi pe cererea slabă din partea consumatorilor şi a industriei.
4023 afișări
Imaginea articolului Economia germană continuă să sângereze. Germania este văzută de specialişti ca cea mai slabă economie majoră din lume. Noi previziuni negative emise de Bundesbank

Economia germană continuă să sângereze. Germania este văzută de specialişti ca cea mai slabă economie majoră din lume. Noi previziuni negative emise de Bundesbank

Bundesbank a declarat în raportul său lunar de luni că "factorii de stres vor rămâne, probabil, în primul trimestru", adăugând că acest lucru înseamnă că "producţia economică ar putea, prin urmare, să scadă uşor din nou", relatează FT.

Economia Germaniei s-a contractat cu 0,3% atât în trimestrul al patrulea, cât şi pe întreg anul 2023, ceea ce a făcut ca anul trecut să fie cea mai slabă economie majoră din lume.

Banca centrală a declarat că există puţine semne de revenire la începutul acestui an, avertizând: "Cu al doilea declin consecutiv al producţiei economice, economia germană s-ar afla într-o recesiune tehnică".

Robert Habeck, ministrul economiei al ţării, a declarat săptămâna trecută că guvernul va revizui în scădere prognoza de creştere pentru acest an de la 1,3% la 0,2% şi pentru anul viitor de la 1,5% la 1%, atunci când va publica miercuri o actualizare a perspectivelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici