Economia SUA a evoluat mai bine în al doilea trimestru decât în primul

Directorul pentru Buget al administraţiei SUA, Peter Orszag, a declarat că economia Statelor Unite a evoluat mult mai bine în al doilea trimestru decât în primul, deşi nu a crescut.

18 afișări
Imaginea articolului Economia SUA a evoluat mai bine în al doilea trimestru decât în primul

Economia SUA a evoluat mai bine în al doilea trimestru decât în primul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cifrele referitoare la Produsul Intern Brut (PIB) pentru al doilea trimestru, deşi negative, vor fi, probabil, mult mai bune decât cele din primele trei luni, ceea ce reprezintă un semn de progres", a afirmat Orszag la canalul de televiziune CNN.

Trezoreria SUA va publica pe 31 iulie primele estimări legate de evoluţia PIB din al doilea trimestru.

Economia SUA a scăzut cu un ritm anual de 5,5% în primul trimestru, după un declin de 6,3% în ultimele trei luni ale 2008, potrivit datelor definitive ale ministerului Comerţului.

Banca centrală a prezentat, săptămâna trecută, estimările referitoare la economie, indicând pentru 2009 o comprimare cuprinsă între 1-1,5%, proiecţie îmbunătăţită faţă de cea anterioară, care prevedea o scădere a PIB de 2%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici